Galetes de gengibre

Vos vaig a explicar una recepta de cuina que he fet aquestos Nadals. Per a fer-la necessiteu:

Ingredients:

 • 300 gr. de farina
 • 100 gr. de sucre
 • 100 ml. D’aigua
 • 700 gr. de mel
 • 100 gr. de mantega
 • ½ culleretes de canela
 • ½ culleretes de gengibre en pols
 • 1 cullera de cacao en pols
 • ½ culleretes de bicarbonat
 • 1 miqueta de sal
 • ½ culleretes de nou moscada
 • 200 gr. de sucre glass
 • mig sucre de llima(gots xicotets)
 • 1 poc d’aigua
 • colorants alimentaris

Pasos:

1-  En un poal posem al foc el sucre, l’aigua, mel, gengibre, cacao, canella i nou moscada. Quan comence a bollir incorporem la mantega integrant-la bé i deixem que es refrede.

2- En un poal barregem la farina , el biacrbonat i la sal. Bolquem sobre aquesta massa la que tenien refredant i barregem molt bé fins que tot estiga ben integrat. Ens quedara una massa espessa i difícil de manejar. Ficarem la massa a una borsa de plàstic de forma que ens quede un poc estesa i guardarem al congelador una hora.

3- Extenem la massa que hem llevat del congelador amb ajuda d’un rodell. La deixarem fina i amb motles en forma de ninots anem fent les nostres galetes. Les col·loquem en una safata de forn amb paper sulfurizat i en uns 15/10 minuts a 180 graus, fins que veiem que esten torrades però blanes ja que al fer-se fredes se quedarien dures. Deixem refredar totalment preparar la glassa.

4- En un altre poal barregem molt bé el sucre glas, la llima i el aigua suficient perquè ens  quede una massa espessa per apoder treballar amb ella. Repartirem la mescla en diferents gots i li posarem color amb els colorants alimentaris al gust. La ficarem en una manega pastissera amb una boquilla molt fina i decorarem els ninots com més ens agraden, la boca, els ulls…
Daniela Villena. 5é A

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *